Κόσμος

«Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;» - 22 χρόνια χωρίς την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ανείπωτος πόνος ακόμα και μέχρι σήμερα για τη γυναίκα που έχει πεθάνει αλλά θεωρείται ακόμα η «πριγκίπισσα του λαού»

Σε ηλικία 36 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα, και πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι.

Το τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι έκανε όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη να θρηνεί για το χαμό της πιο αγαπητής πριγκίπισσας που έχει περάσει. Και μάλιστα, 22 χρόνια μετά το θάνατό της η Νταϊάνα θεωρείται ακόμα η «πριγκίπισσα του λαού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του US report Today, αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να άκουσε τα τελευταία, συγκλονιστικά λόγια της Νταϊάνα.

Ο άνθρωπος δεν κατονομάζεται και υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα… «Όταν την είδα για πρώτη φορά, φώναζε από τον πόνο και δεν είχε λιποθυμήσει. Φαινόταν ζαλισμένη και αποπροσανατολισμένη, την άκουσα να λέει: “Θεέ μου, τι μου συνέβη;”.

Της είπαν πως έζησε μια τρομερή συντριβή αυτοκινήτου και έπρεπε να παραμείνει ακίνητη. Αρχικά ήταν ψύχραιμη αλλά μετά άρχισε να κραυγάζει από τους πόνους. Τότε, ανάμεσα στις φωνές, την άκουσα να ψιθυρίζει: “Με σκότωσε, αυτός ο γ... μπάσταρδος με σκότωσε. Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;”».

Ωστόσο, αυτή η μαρτυρία δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλο αυτόπτη μάρτυρα. Ο πυροσβέστης Χαβιέρ Γκουρμελόν που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος, ισχυρίζεται ότι δε θυμάμαι να λέει πως κάποιος την ήθελε νεκρή. Θυμάται μόνο πως η πριγκίπισσα αναρωτήθηκε τι συνέβη.

«Μπορούσα να δω ότι είχε έναν ελαφρύ κόψιμο στον δεξιό ώμο της, αλλά εκτός από αυτό δεν υπήρχε κανένας άλλος σοβαρός τραυματισμός. Προσπάθησα να την ηρεμήσω... κινούσε το αριστερό της χέρι που ήταν ελεύθερο, αλλά το δεξί της χέρι ήταν παγιδευμένο», αναφέρει ο Χαβιέρ.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όντως επρόκειτο για δολοφονία και όχι για ατύχημα, όπως για παράδειγμα ο γιατρός Ρίτσαρντ Σέφερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πάνω από 26.000 περιπτώσεις.

«Η σύγκρουση που έγινε δεν ήταν τόσο δυνατή που να δικαιολογεί τον θάνατό της. Επίσης, άτομα που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της συντριβής υποστηρίζουν πως η Νταϊάνα ήταν σε θέση να επικοινωνεί και φαινόταν εντάξει. Όλο τυχαίως, στο δρόμο για το νοσοκομείο αισθανόταν όλο και χειρότερα. Βασικά χρειάστηκε άμεση χειρουργική επέμβαση στον θώρακα - και όλα αυτά προκλήθηκαν από μικρό σκίσιμο σε φλέβα μέσα στα πνευμόνια- ένας πολύ ασυνήθιστος τραυματισμός».

Η αγαπημένη πριγκίπισσα της Μεγάλης Βρετανίας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 31 Αυγούστου 1997.

Σχόλια