Δολοφόνησαν δημοσιογράφο μέσα σε κουρείο στην Ονδούρα

Κόσμος
Δολοφόνησαν δημοσιογράφο μέσα σε κουρείο στην Ονδούρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έντγκαρ Χοέλ Αγκιλάρ δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Ο 79ος δημοσιογράφος στη χώρα από το 2001 δολοφονήθηκε το Σάββατο στη βορειοδυτική Ονδούρα και συγκεκριμένα ο Έντγκαρ Χοέλ Αγκιλάρ που ασκούσε το επάγγελμά του σε μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για κάτι τέτοιο.

Την τραγική ανακοίνωση έκαναν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ονδούρα (CONADEH), ο εν λόγω δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα σε κουρείο στην πόλη Κοπάν, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

Ο Αγκιλάρ, ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου HCH, έγινε έτσι το 79ο θύμα δολοφονικής επίθεσης εναντίον δημοσιογράφων από τον Οκτώβριο του 2001, όταν ο αθλητικογράφος Αρίστιδες Σότο έπεφτε νεκρός στη Σαν Πέδρο Σούλα (βόρεια), κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το 91% των εγκλημάτων κατά ζωής με στόχο δημοσιογράφους, εργαζομένους ή διευθυντές μέσων ενημέρωσης μένει «ατιμώρητο».

«Κάθε φορά που δολοφονείται ένας δημοσιογράφος, παραβιάζονται το δικαίωμα στη ζωή και η ελευθερία της έκφρασης», στηλίτευσε ο Επίτροπος, ο Ρομπέρτο Ερέρα Κάσερες.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Έντγκαρ Χοέλ Αγκιλάρ δεχόταν απειλές κατά της ζωής του, αλλά το ποιοι τον είχαν απειλήσει δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Προστασίας, ο Ντανίλο Μοράλες, επικεφαλής του οργανισμού που εντέλλεται να εγγυάται την ασφάλεια λειτουργών της δικαιοσύνης, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του δεν είχαν λάβει αίτημα φύλαξης από μέρους του Αγκιλάρ, ούτε καταγγελίες για απειλές.

Η Ονδούρα χαρακτηρίζεται, μαζί με το Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News