Πέθανε η πριγκίπισσα Χριστίνα της Ολλανδίας - Απαρνήθηκε το θρόνο για να παντρευτεί

Κόσμος
Πέθανε η πριγκίπισσα Χριστίνα της Ολλανδίας - Απαρνήθηκε το θρόνο για να παντρευτεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασχολήθηκε με τη μουσική, έζησε σε πολλές χώρες, είχε μερική τύφλωση και αγαπήθηκε από όλους

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα Χριστίνα της Ολλανδίας, μία γυναίκα με λαμπρή προσωπικότητα που ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Τη θλιβερή ανακοίνωση έκανε η βασιλική οικογένεια στο Twitter. Στο tweet τους ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος της Ολλανδίας, η βασίλισσα Μάξιμα και η Βεατρίκη έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο «με ζεστή καρδιά».

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την απώλεια της αγαπημένης αδερφής και θείας μας. Η Χριστίνα είχε μια εντυπωσιακή προσωπικότητα και μια ζεστή καρδιά. Με το πάθος της για τη μουσική και το ταλέντο της, κατάφερε να αγγίξει πολλούς ανθρώπους. Θα κρατήσουμε πολλές και όμορφες αναμνήσεις μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το παλάτι.

Η πριγκίπισσα Χριστίνα ήταν η μικρότερη από τις τέσσερις κόρες της βασίλισσα Τζουλιάνα και του πρίγκιπα Μπέρνχαρντ.

Η ίδια αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη διαδοχή του θρόνου για να παντρευτεί τον Χορχέ Γκιλέρμο το 1975. Το ζευγάρι χώρισε το 1996, αλλά απέκτησε τρία παιδιά: τον Μπερνάρντο, τον Νικόλα και την Τζουλιάνα.

Η πριγκίπισσα Χριστίνα αγαπούσε την τέχνη. Ήταν τραγουδίστρια, ενώ ασχολήθηκε με το χορό και την ηχοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της ζωής της έμεινε σε πολλές χώρες όπως είναι η Ιταλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Η σορός της θα αποτεφρωθεί σε κλειστή τελετή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News