Yπερτυχερός κέρδισε με 2 ευρώ... 209 εκατομμύρια στην Ιταλία

Κόσμος
Yπερτυχερός κέρδισε με 2 ευρώ... 209 εκατομμύρια στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο ρεκόρ για το ιταλικό Superenalotto

Ένα δελτίο που κόστισε 2 ευρώ και επικυρώθηκε στο Λόντι, κοντά στο Μιλάνο, κέρδισε το τζακπότ των 209 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί νέο ρεκόρ στην Ιταλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιταλικού Superenalotto.

«Πού να ξέρεις ποιος το επικύρωσε... Σήμερα υπήρχε συνεχής ροή, κόσμος έμπαινε και ζητούσε ένα δελτίο στην τύχη. Εγώ τύπωνα, τύπωνα», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Γκουλιέλμο Πότζι, ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ιταλικού Superenalotto ήταν 177 εκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο 2010.

Στο πλαίσιο του παιγνιδιού, ο παίκτης πρέπει να στοιχηματίσει σε έξι αριθμούς από το 1 έως το 90 και κανένας δεν είχε βρει τους σωστούς από τον Ιούνιο 2018. Τελικά οι αριθμοί 7, 32, 41, 59, 75 και 76, που είχαν επιλεγεί τυχαία από αυτόματο σύστημα σε μπαρ του Λόντι, βγήκαν χθες το βράδυ από την κληρωτίδα.

Το νέο ιταλικό ρεκόρ υπερβαίνει επίσης εκείνο του Euromillion, στο τζακπότ του οποίου έχουν τεθεί ανώτατο όριο τα 190 εκατομμύρια ευρώ. Τρεις φορές έχει φθάσει αυτόν τον αριθμό, τον Αύγουστο 2012 στην Αγγλία, τον Οκτώβριο 2014 στην Πορτογαλία και τον Οκτώβριο 2017 στην Ισπανία.

Πρόκειται για μεγάλα ποσά, που παραμένουν ωστόσο αστεία μπροστά στο τζακπότ του 1,537 δισεκ. δολαρίων (1,37 δισεκ. ευρώ προ φόρων) που κέρδισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Οκτώβριο του 2018 στο αμερικανικό Mega Millions μια κάτοικος της Νότιας Καρολίνας, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News