«Μαύρη» Κυριακή για τις ΗΠΑ - 30 νεκροί σε δύο επιθέσεις ενόπλων

Κόσμος
«Μαύρη» Κυριακή για τις ΗΠΑ - 30 νεκροί σε δύο επιθέσεις ενόπλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από το διπλό μακελειό στις ΗΠΑ και θλίψη για τα αθώα θύματα

Συγκλονισμένη είναι η υφήλιος από τις δύο ένοπλες επιθέσεις που σκόρπισαν μέσα σε λίγες ώρες το θάνατο στις ΗΠΑ. Από τα δύο «χτυπήματα» ενόπλων σε Ελ Πάσο και Οχάιο ήδη το αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει στους 30 ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Απαρηγόρητες είναι οι οικογένειες των θυμάτων και θλίψη επικρατεί για τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων. 

"Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τις αποτρόπαιες, πολύνεκρες επιθέσεις σε El Paso, Τέξας & Dayton, Οχάιο" αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο twitter."Οι σκέψεις μας συνοδεύουν τα θύματα & τις οικογένειές τους" σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια και την πλήρη αλληλεγγύη στον λαό & την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Επίθεση μίσους στο Ελ Πάσο

Αρχικά τoν τρόμο έσπειρε ένοπλος σε πολυκατάστημα στην πόλη Ελ Πάσο, στο Τέξας (νότιες ΗΠΑ), όπου άνοιξε πυρ και σκότωσε 20 ανθρώπους που είχαν πάει ανυποψίαστοι να κάνουν τα ψώνια τους, πριν συλληφθεί. Από τα πυρά του άνδρα, ο οποίος άρχισε να ρίχνει χθες το πρωί στον χώρο έξω από το πολυκατάστημα Walmart, που προτιμούν πολλά μέλη της κοινότητας των λατινοαμερικάνων του Ελ Πάσο, τραυματίστηκαν άλλοι 26 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν το βράδυ του Σαββάτου σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οπλοφόρος, λευκός, 21 ετών, είχε συντάξει ένα «μανιφέστο» το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους».

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης

Δεύτερη επίθεση στο Οχάιο

Με νωπές ακόμα της πληγές της πρώτης επίθεσης, έγινε γνωστό ότι λίγες ώρες αργότερα υπήρξε και δεύτερη επίθεση στο Οχάιο. 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για ένοπλο που άνοιξε πυρ σε μπαρ. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

https://twitter.com/cnnbrk/status/1157932945082081281
https://www.texastribune.org/2019/08/03/el-paso-police-say-mass-shooter-active-cielo-vista-mall/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News