Ματωμένο φεστιβάλ φαγητού στην Καλιφόρνια: Άνοιξε πυρ, σκότωσε & έσπειρε τον τρόμο

Κόσμος
Ματωμένο φεστιβάλ φαγητού στην Καλιφόρνια: Άνοιξε πυρ, σκότωσε & έσπειρε τον τρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media αποτυπώνουν το μέγεθος του τρόμου που βίωσαν οι άνθρωποι

Με αίμα βάφτηκε το φεστιβάλ φαγητού που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνια όταν άγνωστος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ που μεταφέρει πληροφορίες από τη The New York Times, η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο σε απόσταση περίπου 48 χιλιομέτρων νότια του Σαν Χοσέ.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Βίντεο που «ανέβηκαν» σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις στο υπόβαθρο. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κι άλλοι [ένοπλοι], είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να μεταχειριστούμε την κατάσταση ως εάν να συνεχίζει να εκτυλίσσεται», είπε στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «έχουμε αναπτύξει αστυνομικούς από εδώ μέχρι το Σαν Χοσέ».

Ωστόσο, ακόμη η εικόνα είναι συγκεχυμένη όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων. Η εφημερίδα San Francisco Chronicle έκανε λόγο για έναν νεκρό, τον ίδιο απολογισμό έδωσε τοπικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ο τοπικός σταθμός του δικτύου NBC, το NBC Bay Area, μετέδωσε πως τραυματιοφορείς ενημερώθηκαν πως υπήρχαν τουλάχιστον 11 τραυματίες.

«Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!», ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter έπειτα από αυτό το νέο mass shooting, το νιοστό των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1155676540631506944

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.

https://twitter.com/PMBreakingNews/status/1155661905538760704
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News