ΗΠΑ: Βρέφη πέθαναν από θερμοπληξία στο αυτοκίνητο - Τα ξέχασε ο πατέρας τους!

Κόσμος
ΗΠΑ: Βρέφη πέθαναν από θερμοπληξία στο αυτοκίνητο - Τα ξέχασε ο πατέρας τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο βρέφη 11 μηνών στις ΗΠΑ, όταν ο πατέρας τους τα ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο

Τραγικό περιστατικό στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν τραγικά αμελή γονιό και δύο βρέφη. Τα σχεδόν ενός έτους μωρά βρήκαν τραγικό θάνατο στη Νέα Υόρκη, όταν ο πατέρας τους τα ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας άφησε εν αγνοία του τον γιο και την κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο, το πρωί της Παρασκευής. Ο άνδρας μάλιστα, κλείδωσε το όχημα και πήγε στη δουλειά του.

Είναι κοινωνικός λειτουργός, σε νοσοκομείο βετεράνων στη Νέα Υόρκη. Όταν επέστρεψε στις 4:30 το απόγευμα, βρήκε τα δύο βρέφη νεκρά μέσα στο αυτοκίνητο. Συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά του ήταν μέσα στο όχημα, αφότου ξεκίνησε να φύγει και κάλεσε την αστυνομία. Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε περίπου τους 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά σε ένα όχημα με κλειστά παράθυρα η θερμοκρασία «εξακοντίζεται» σε σημείο να γίνεται θανατηφόρα.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, το NBC σημειώνει ότι μόνο πέρυσι 52 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ, από θερμοπληξία μέσα σε όχημα.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό NoHeatstroke.org, που καταγράφει θανάτους παιδιών από θερμοπληξία σε κλειστό όχημα, από τα 800 παιδιά που έχουν φύγει από τη ζωή σε τέτοιες συνθήκες (από το 1998 ως το 2018) το 54% έχουν «ξεχαστεί» μέσα όχημα από τον κηδεμόνα τους.

Πηγή: ethnos.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News