Κόσμος

Τι... απαντά ο Ερντογάν για το «θάνατό» του;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό, μέσω ενός Tweet

Για το… «θάνατό» του απαντά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την είδηση να προκαλεί σάλο.

Τα σενάρια περί απώλειας του Ερντογάν φέρονται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για τον θάνατο του Ερντογάν.

Αραβικές ιστοσελίδες αναδημοσίευσαν τη φήμη (ανέφεραν, μάλιστα, ότι γιατροί του Τούρκου ηγέτη πάλευαν γι’ αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά το έμφραγμα που φέρεται να υπέστη στην Κωνσταντινούπολη) με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως viral και να αναμεταδοθεί από ΜΜΕ του εξωτερικού.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάντως, που παρακολουθούν την υπόθεση, μετέδωσαν πως ο τούρκος ηγέτης βρίσκεται σε διακοπές και για τον λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν».

Ο ίδιος, λίγες ώρες αργότερα έδωσε - περίπου - την απάντησή του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, όταν συνεχάρη το νέο Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

«Συγχαίρω τον Μπόρις Τζόνσον που αναδείχθηκε 77ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και του εύχομαι επιτυχία στη νέα θέση του. Πιστεύω ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε αυτήν τη νέα εποχή», γράφει.

(Με πληροφορίες από tovima.gr)

Σχόλια