Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα κάνουμε το ίδιο, όπως πριν 45 χρόνια στην Κύπρο»

Κόσμος
Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα κάνουμε το ίδιο, όπως πριν 45 χρόνια στην Κύπρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής

Δε σταματά να προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής είπε πως ο στρατός της χώρας είναι έτοιμος να κάνει ακριβώς το ίδιο βήμα που έκανε στην Κύπρο πριν 45 χρόνια.

Και αυτό σε περίπτωση που η ασφάλεια των Τουρκοκύπριων κινδυνεύει.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει την “ειρηνική επιχείρηση” (εισβολή) με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του “τουρκοκυπριακού λαού” που είναι ένας από τους ίσους ιδιοκτήτες του νησιού».

«Σε αυτό το θέμα όλος ο κόσμος βλέπει την αποφασιστικότητά μας και σήμερα. Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος δεν διακρίνει την Κύπρο από τη δική του πατρίδα, όταν πρόκειται για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, στην περίπτωση που πρέπει να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, να μην αμφιβάλλει ότι δεν θα διστάσει να το ξανακάνει», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του ανέφερε ότι η «“ειρηνική επιχείρηση” στις 20 Ιουλίου 1974 πραγματοποιήθηκε με βάση το διεθνές δίκαιο αφού προηγουμένως εξαντλήθηκαν όλες οι διπλωματικές οδοί», υποστηρίζοντας ότι η διεθνής νομιμότητα στο Κυπριακό θα είναι βασική αρχή της Τουρκίας, όπως ήταν και μέχρι σήμερα.

Είπε ότι «μια πιθανή λύση στο Κυπριακό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την εγγύηση της πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων, υπό τον όρο της αντίκρυσης των ανησυχιών της για την ασφάλεια».

«Αυτός ο στόχος, ο οποίος είναι αναγκαία πραγματικότητα στο νησί, δεν θα εγκαταλειφθεί υπό κανέναν όρο. Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία θα συνεχίσει να εγγυάται την ευημερία, την ασφάλεια και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων. Αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος της περιοχής ανήκει μόνο στους ίδιους, θα βρουν απέναντί τους την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο μέλλον, όπως και μέχρι σήμερα», ανέφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News