Τεράστια έκρηξη με νεκρούς σε εργοστάσιο στην Κίνα

Κόσμος
Τεράστια έκρηξη με νεκρούς σε εργοστάσιο στην Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων

Τραγωδία στην κεντρική Κίνα όπου σημειώθηκε μία πολύ μεγάλη έκρηξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων την ώρα που 12 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η έκρηξη έγινε σε εργοστάσιο αεριοποίησης στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, 18 είναι οι βαριά τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 17.50 τοπική ώρα (12.50 ώρα Ελλάδας) μέσα σε ένα εργαστήριο του εργοστασίου Henan Coal Gas (Group) που βρίσκεται στην περιοχή Γίμα, στην πόλη Σανμένξια, σχεδόν 900 χλμ νοτιοδυτικά του Πεκίνου.

Το πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για «πολλούς τραυματίες».

Από την έκρηξη επλήγη μια μονάδα διαχωρισμού του αέρα στο εργοστάσιο αλλά όχι οι περιοχές των δεξαμενών αερίου, διευκρίνισε το κινεζικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή των τοπικών αρχών.

Βίντεο που αναρτήθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειχναν πυκνό γκρίζο καπνό να σχηματίζει ένα τεράστιο μανιτάρι, τα τζάμια των κτιρίων σπασμένα, συντρίμμια να υπάρχουν στα έδαφος, κατοίκους πανικόβλητους και γιατρούς με λευκές ποδιές να σπεύδουν στους τραυματίες κρατώντας μαντήλια πάνω στα αιμόφυρτα κεφάλια τους.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία των γύρω περιοχών.

Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν νεκροί. Έρευνα είναι σε εξέλιξη για να καθοριστούν τα αίτια της έκρηξης», διευκρίνισε το Xinhua.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα σοβαρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα ήταν αυτό που σημειώθηκε το 2015 στην Τιαντζίν της βόρειας Κίνας: μια τεράστια έκρηξη σε αποθήκη χημικών προϊόντων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 165 ανθρώπους σε αυτή την πόλη-λιμάνι, που απέχει 120 χλμ. από το Πεκίνο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News