Ιταλικό δικαστήριο διατάζει τη Γερμανία να καταβάλει χιλιάδες € για πολεμικές αποζημιώσεις

Κόσμος
Ιταλικό δικαστήριο διατάζει τη Γερμανία να καταβάλει χιλιάδες € για πολεμικές αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται να λάβουν από 30.000 έως 40.000 € ο καθένας από τους 33 πρώην στρατιωτικούς

Ιταλικό δικαστήριο και συγκεκριμένα το δικαστήριο της Μπρέσια, διέταξε να καταβληθούν από τη Γερμανία χιλιάδες ευρώ πολεμικών αποζημιώσεων σε 33 Ιταλούς πρώην στρατιωτικούς.

Πρόκειται να λάβουν από 30.000 έως 40.000 € ο καθένας.

Το δικαστήριο της Μπρέσια στην Ιταλία διέταξε την καταβολή χιλιάδων ευρώ από τη Γερμανία στους Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για γερμανικές αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν σε 33 πρώην στρατιωτικούς, σύμφωνα με το bresciaoggi.it.

Μετά την υπογραφή της συνθηκολόγησης της Ιταλίας στις 8 Σεπτεμβρίου του 1943, οι Ιταλοί από την Μάντοβα στάλθηκαν στη Γερμανία, ενώ οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου και κεντρικού τμήματος του χερσονήσου των Απεννίνων. Οι Ιταλοί αιχμάλωτοι βρέθηκαν στη Γερμανία και αναγκάστηκαν να εργαστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Το δικαστήριο της Μπρέσια αναγνώρισε, ότι για ένα κράτος που είχε διαπράξει εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα θύματα των οποίων ήταν πρώην Ιταλοί αιχμάλωτοι πολέμου, δεν ισχύει καμία ασυλία», δήλωσε ο δικηγόρος των εναγόντων.

Κανένας εκπρόσωπος της γερμανικής πλευράς δεν ήταν παρών στη δίκη, επειδή η αρμοδιότητα του ιταλικού δικαστηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει αναγνωριστεί από τη Γερμανία.

Η υπόθεση, η οποία ξεκίνησε από το 2007, έληξε με την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, 30 «δούλοι του Χίτλερ», όπως τους ονόμασαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και οι κληρονόμοι των άλλων τριών πρώην κρατουμένων πρέπει να λάβουν ποσό από 30.000 έως 40.000 ευρώ ως αποζημίωση από τις σημερινές γερμανικές αρχές. Επίσης, η Ιταλία και η Γερμανία πρέπει να καταβάλουν από κοινού το ποσό των 140.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

(Με πληροφορίες από sputniknews.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News