Δέκα Τούρκοι ναυτικοί απήχθησαν από πειρατές στη Νιγηρία

Κόσμος
Δέκα Τούρκοι ναυτικοί απήχθησαν από πειρατές στη Νιγηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση των πειρατών

Δέκα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που έφερε τουρκική σημαία απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας από ενόπλους στα ανοιχτά της Νιγηρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ένας υπεύθυνος της εταιρείας Kadioglu Denizcilik που διαχειρίζεται το εν λόγω πλοίο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες αυτές. Όπως είπε, τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο Paksoy-I βρίσκονταν συνολικά 18 ναυτικοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, την οποία επικαλείται ο ενημερωτικός ιστότοπος Haberturk, αναφέρεται ότι το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από την Ντουάλα του Καμερούν με προορισμό το Αμπιτζάν.

Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση των πειρατών.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ επιβεβαίωσε την επίθεση, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι απαγωγές ναυτικών για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του έτους αναφέρθηκαν 14 επιθέσεις πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας, από 22 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας αποδίδει αυτή τη μείωση στην κινητοποίηση περισσότερων πολεμικών σκαφών εναντίον των πειρατών.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News