Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Ένας νεκρός & εκατοντάδες χαλάσματα

Κόσμος
Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Ένας νεκρός & εκατοντάδες χαλάσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολίτες αναζήτησαν καταφύγιο σε σχολεία και δημόσια κτίρια

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την ανατολική Ινδονησία, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ενώ εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν.

Πρόκειται για έναν προσωρινό επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους των νήσων Μολούκων, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, προκαλώντας πανικό μεταξύ των κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων έσπευσαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 165 χιλιόμετρα νότια της πόλης Τερνάτε, της μεγαλύτερης στην επαρχία των βόρειων Μολούκων.

«Το θύμα καταπλακώθηκε όταν το σπίτι του κατέρρευσε», εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιξάν Σούμπουρ, τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας. Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κανένα άλλο θύμα, παρά το ότι η δόνηση ήταν εξαιρετικά ισχυρή.

Αρκετές εκατοντάδες πολίτες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε σχολεία και δημόσια κτίρια.

«Οι μετασεισμοί είναι ακόμη συχνοί και αυτό τρομοκρατεί τον κόσμο, που δεν επιστρέφει ακόμη στα σπίτια του», ανέφερε εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το ινδονησιακό ινστιτούτο γεωφυσικής, καταγράφηκαν τουλάχιστον 52 μετασεισμοί ως το πρωί της Δευτέρας μετά την αρχική δόνηση της προηγουμένης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News