Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών στην Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο την στιγμή της σεισμικής δόνησης

Κόσμος
Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών στην Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο την στιγμή της σεισμικής δόνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτια άλλαξαν θέση ενώ υπήρξε ένας τραυματισμός εξαιτίας του σεισμού στη νότια Καλιφόρνια, κατά τις πληροφορίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9-7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), μία ημέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που είχε σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια. Ο σεισμός καταγράφηκε σε περιοχή 202 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναθεώρησε την αρχική εκτίμησή του για το μέγεθος της σεισμικής δόνησης: θεωρεί πλέον ότι ανερχόταν σε 6,9 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρούς από τον σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών, τη δεύτερη εξαιρετικά ισχυρή δόνηση που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομητείας Κερν.

Δεν είναι ακόμα σαφές το πόσοι είναι οι τραυματίες ή ποια είναι η έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, δήλωσε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας ήταν προφανώς προσεισμός της δόνησης που έγινε αισθητή την Παρασκευή στις 20.19 (τοπική ώρα, 06.20 το Σάββατο το πρωί ώρα Ελλάδας).

Η δόνηση των 7,1 βαθμών ήταν δυνητικά 11 φορές πιο καταστροφική από αυτή της Πέμπτης, που σημειώθηκε κοντά στο Ρίτζκρεστ, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το USGS.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

16 μετασεισμοί

Ακολούθησαν τουλάχιστον 16 μετασεισμοί μεγέθους 4 βαθμών και άνω, ανέφερε το USGS, το οποίο προειδοποίησε επίσης για πιθανότητες 50% τουλάχιστον να σημειωθεί μια ακόμα δόνηση μεγέθους 6 βαθμών τις επόμενες ημέρες.

https://twitter.com/samanthavbravo/status/1147352328686538752

WATCH: The moment the earthquake was felt at the Morongo Casino in Cabazon, California pic.twitter.com/D5Cj42NHlV //--> //-->

— BNO News (@BNONews) 6 Ιουλίου 2019

//--> //-->

Φωτογραφία αρχείου  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News