«Ναυάγιο» στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - Θα συνεχιστεί την Τρίτη

Κόσμος
«Ναυάγιο» στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - Θα συνεχιστεί την Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσπρος καπνός από τη συνεδρίαση, με τους ηγέτες στις Βρυξέλλες να βρίσκονται σε αδιέξοδο

Κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε τελικά η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες και διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πρέμπεν Αμάν.

«Ο Ντόναλντ Τουσκ διέκοψε τη συνεδρίαση και συγκαλεί νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο στις 11», ανέφερε σχετικά.

Η διακοπή αυτή ήρθε μετά τις διαπραγματεύσεις των ηγετών που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής και κατέληξαν σε «ναυάγιο». Νωρίτερα, δημοσιεύματα ήθελαν τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πλησιάζουν σε συμφωνία για να διορίσουν τον σοσιαλιστή Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η κεντροδεξιά Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είναι υποψήφια για να ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσαν σήμερα δύο διπλωμάτες.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, πρόσθεσαν οι δύο διπλωμάτες.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να ηγηθεί της Κομισιόν, φαίνεται πως θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσαν οι διπλωμάτες, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί έπειτα από περισσότερο από 18 ώρες συνομιλιών.

Πάντως, σύμφωνα με το news247.gr, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ συνέχισαν σήμερα το πρωί τη μαραθώνια διαπραγμάτευσή τους για την κατανομή των κορυφαίων ευρωπαϊκών αξιωμάτων, έπειτα από μια νύχτα σκληρής διαπραγμάτευσης χωρίς να υπάρξει συμφωνία κι ενώ η υπόθεση εργασίας ότι θα συγκληθεί νέα έκτακτη σύνοδος γίνεται πλέον από πολλές αντιπροσωπείες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News