Ινδία: 78 νεκροί σε 2 μέρες από τον καύσωνα - Στους 45°C η θερμοκρασία

Κόσμος
Ινδία: 78 νεκροί σε 2 μέρες από τον καύσωνα - Στους 45°C η θερμοκρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 72 νεκροί σε 48 ώρες

Ο καύσωνας που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, οι οποίες επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές.

Άλλοι 130 άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα θερμοπληξίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία φτάνει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ο προηγούμενος απολογισμός, την Κυριακή, έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

Οι αρχές της περιφέρειας Γκάγια απαγόρευσαν στους κατοίκους να βγαίνουν στο ύπαιθρο, εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη. Οι οικοδομικές εργασίες και όποια άλλη δραστηριότητα αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους απαγορεύονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η θερμοπληξία προκαλείται συνήθως από τη μακρά έκθεση στον ήλιο ή τη σωματική καταπόνηση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Τα θύματα παρουσιάζουν υψηλό πυρετό, ναυτία ή εμετούς.

Φέτος η Ινδία έχει γνωρίσει 32 ημέρες καύσωνα από την αρχή του έτους, δηλαδή μόλις μία λιγότερη από το χειρότερο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, το 1988.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News