Μιανμάρ: Γιατρός έχασε την άδεια της επειδή… πόζαρε με τα εσώρουχά της

Κόσμος
Μιανμάρ: Γιατρός έχασε την άδεια της επειδή… πόζαρε με τα εσώρουχά της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γιατρός ακολουθεί και καριέρα μανεκέν

Μια γιατρός και μανεκέν από τη Μιανμάρ έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος με το αιτιολογικό ότι είχε αναρτήσει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της, φορώντας μόνο τα εσώρουχά της, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η 29χρονος Νανγκ Μουέ Σαν δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου που της απαγόρευσε να ασκεί το επάγγελμά της. Η Νανγκ εργαζόταν επί πέντε χρόνια ως γενική παθολόγος μέχρι που αποφάσισε να κάνει καριέρα και ως μανεκέν, το 2017.

Συχνά αναρτά φωτογραφίες της με μαγιό ή με εσώρουχα, μιμούμενη το στιλ της Κένταλ Τζένερ. Φωτογραφίες της έχουν επίσης δημοσιευτεί σε καταλόγους με ρούχα και σε ημερολόγια.

Με επιστολή του στις 3 Ιουνίου ο Ιατρικός Σύλλογος της γνωστοποίησε ότι της αφαιρεί την άδεια επειδή «το ενδυματολογικό στιλ της είναι αντίθετο με την κουλτούρα και τις παραδόσεις» της Μιανμάρ.

Αν και η νεολαία της χώρας έχει υιοθετήσει τη δυτική ενδυμασία και την ποπ κουλτούρα, η κοινωνία παραμένει συντηρητική στη χώρα.

«Αν και αυτή τη στιγμή δεν ασκώ το ιατρικό επάγγελμα, ελπίζω να ξαναγίνω γιατρός στο μέλλον», είπε η Νανγκ.

«Δεν ντύνομαι έτσι όταν περιθάλπω τους ασθενείς μου», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου. «Δεν νομίζω ότι έπρεπε να παρέμβουν στην προσωπική ελευθερία μου, δεν είναι δικιά τους δουλειά», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News