Βίντεο ντοκουμέντο των ΗΠΑ από την επίθεση στον Κόλπο Ομάν: «Καρφώνει» το Ιράν

Κόσμος
Βίντεο ντοκουμέντο των ΗΠΑ από την επίθεση στον Κόλπο Ομάν: «Καρφώνει» το Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το video που παραχώρησε στους δημοσιογράφους το Πεντάγωνο

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατηγορούν το Ιράν για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον Κόλπο του Ομάν με τα δύο τάνκερ και αυτή τη φορά δίνει στη δημοσιότητα ένα επίμαχο video.

Όπως ισχυρίζονται, σύμφωνα με το iefimerida.gr, το video απεικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης να πλησιάζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχτηκαν επίθεση. Πρόκειται για το Σώμα των Ένοπλων Δυνάμεων στο Ιράν.

Στο video που «βλέπει» το φως της δημοσιότητας, η Αμερική υποστηρίζει ότι οι Ιρανοί φαίνονται να αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί, από το πλευρό του κύτους του τάνκερ. Μαζί παρουσίασαν και μια φωτογραφία που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

Το Ιράν, πάντως, αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για δολιοφθορά.

«Στις 16:10 τοπική ώρα ένα περιπολικό πλοίο κλάσης Γκαστί του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης προσέγγισε το M/T Kokuka Courageous και παρατηρήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε καθώς απομάκρυνε μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί», ανέφερε ο πλοίαρχος του αμερικανικού ΠΝ Μπιλ Έρμπαν, δίνοντας ηλεκτρονικά το βίντεο σε δημοσιογράφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News