Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πισίνα στον κόσμο

Κόσμος
Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πισίνα στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκρως εντυπωσιακή, βρίσκεται στη Χιλή και συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο San Alfonso del Mar, είναι η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο με χωρητικότητα 250 εκατομμυρίων λίτρων νερού

Κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και αγγίζει το μέγεθος τα 80.900 τ.μ., με χωρητικότητα 250 εκατομμυρίων λίτρων νερού.

Βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο San Alfonso del Mar στη Χιλή και το μήκος της φτάνει το ένα χιλιόμετρο και υπολογίζεται πως η συνολική της έκταση είναι ίση με 15 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, η συγκεκριμένη τεχνητή λιμνοθάλασσα έχει ακόμη ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό: τα νερά της έχουν την διαφάνεια και το έντονο τιρκουάζ χρώμα των εξωτικών παραδείσων.

Αυτό οφείλεται σε μία προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι σε θέση να συλλέξει τα ωκεάνια νερά και να τα διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Φυσικά, χάρη στο τεράστιο μέγεθός της, δίνει τη δυνατότητα για την εξάσκηση διαφόρων θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, καγιάκ, βουτιές από νεροτσουλήθρες ακόμη και surfing.

Πηγή: ethnos.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News