Κόσμος

16 γυναίκες κατέθεσαν αγωγή εναντίον του FBI για σεξιστικές διακρίσεις

Η Υπηρεσία δήλωσε πως υπηρετεί με αφοσίωση ένα περιβάλλον όπου όλοι θα λαμβάνουν σεβασμό

Αγωγή εναντίον του FBI κατέθεσαν 16 γυναίκες, προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Σ’ αυτή την κίνηση προχώρησαν κατηγορώντας την υπηρεσία για σεξιστικές διακρίσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι γυναίκες αυτές υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσής του FBI είναι βασισμένο σε μια κουλτούρα «ανδρικής παλιοπαρέας», όπως αναφέρει η New York Times.

Οι άνδρες εκπαιδευτές κατηγορούνται ότι εξέθεταν τις πρώην εκπαιδευόμενες σε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον με κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και απρεπή αστεία, σύμφωνα με την δικογραφία που επικαλείται η εφημερίδα.

Επτά από τις ενάγουσες εξακολουθούν να εργάζονται στην Υπηρεσία και κάποιες δεν χρησιμοποίησαν το πλήρες όνομά τους στην αγωγή, υπό τον φόβο αντιποίνων, σύμφωνα με την Times.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι εκπαιδευτές του FBI είναι κυρίως άνδρες και τιμωρούσαν ή έδιωχναν τις εκπαιδευόμενες σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με τους εκπαιδευόμενους.

Κάποιες από τις ενάγουσες κατηγορούν τους εκπαιδευτές για απρεπή αστεία και για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος τουλάχιστον μιας από τις εκπαιδευόμενες.

Η αγωγή ζητεί, μεταξύ άλλων, να επανεξετάσει η Υπηρεσία την διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευόμενων, να καταβάλει 300.000 δολάρια σε καθεμία από τις ενάγουσες ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη και να προσλάβει περισσότερες εκπαιδεύτριες, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

«Ο πραγματικός σκοπός της αγωγής είναι να αλλάξει η κουλτούρα του FBI», είπε ο δικηγόρος των γυναικών Ντέιβιντ Σάφερ σύμφωνα με την Times.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια