Τραγωδία στο Δούναβη: Νεκροί και αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση ποταμόπλοιου

Κόσμος
Τραγωδία στο Δούναβη: Νεκροί και αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση ποταμόπλοιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποταμόπλοιο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση

Μια τραγική ημέρα ξημέρωσε στην Ουγγαρία, μετά τη βύθιση ποταμόπλοιου, έπειτα από σύγκρουση, στον Ποταμό Δούναβη.

Όπως μεταδίδουν ουγγρικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ένα ποταμόπλοιο ανετράπη και βυθίστηκε στην περιοχή της κεντρικής Βουδαπέστης, μπροστά από το ιστορικό ουγγρικό Κοινοβούλιο, και ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, όλοι τουρίστες από τη Νότιο Κορέα.

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, διασώστες αλλά και δύτες που ερευνούν την περιοχή. Ωστόσο τις έρευνες δυσκολεύουν οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες λόγω και της βροχής, τα ορμητικά νερά του Δούναβη και η έλλειψη ορατότητας. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε εντοπιστεί ούτε το βυθισμένο ποταμόπλοιο.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε ότι λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) το ποταμόπλοιο βυθίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχοντας εκείνη τη στιγμή 34 επιβαίνοντας, δύο εκ των οποίων μέλη του πληρώματος. «Οι αρχές και η εταιρεία κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασωθούν οι επιβαίνοντες και το προσωπικό» είπε ο Μιχάλι Τοτ συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο κυρίως για τουρίστες από την Νότια Κορέα, ενώ πρόσθεσε πως το πλοίο είχε περάσει όλους τους ελέγχους δίχως να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση απ' το υπουργείο εσωτερικών της χώρας, υπάρχουν εφτά νεκροί και 16 αγνοούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες διασώθηκαν και είναι υγιείς. Όσο περνούν οι ώρες όμως και οι έρευνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, η ανησυχία εντείνεται για την τύχη των αγνοούμενων δεδομένων και των κακών καιρικών συνθηκών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποταμόπλοιο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με άλλο πλεούμενο περίπου στο σημείο όπου βρίσκεται η γέφυρα της Μαργαρίτας.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News