Οι πανηγυρισμοί Ερντογάν μέσω Twitter για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ελλάδα
Οι πανηγυρισμοί Ερντογάν μέσω Twitter για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλητικός ο Ερντογάν για άλλη μία φορά - Πανηγυρίζει στο Twitter για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή την επέτειο!

Με αφορμή την επέτειο των 566 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου του 1453, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «εξυπνεί» τον Σουλτάνο Μεχμέτ ΙΙ (Μωάμεθ ο Πορθητής).

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «με την κατάκτηση ξεκίνησε μία νέα εποχή και άλλαξε η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας», ενώ το σχόλιό του στο Twitter συνοδεύει με εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, σε αρκετές από τις οποίες «πρωταγωνιστεί» η Αγιά Σοφιά!

Όπως γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Ερντογάν, η «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης «άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Ας αναπαύονται εν ειρήνη ο Σουλτάνος Μεχμέτ ΙΙ των Οθωμανών και ο στρατός του», έγραψε ακόμη, σύμφωνα με και όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος protothema.gr, «με την κατάκτηση ξεκίνησε μία νέα εποχή και άλλαξε η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας». Μάλιστα, το σχετικό σχόλιο στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος το συνόδευσε με εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, σε αρκετές από τις οποίες «πρωταγωνιστεί» η Αγιά Σοφιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News