Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ «εμπιστεύεται» τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κόσμος
Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ «εμπιστεύεται» τον Κιμ Γιονγκ Ουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις δοκιμές πυραύλων, ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν καθησυχαστικός

Ολοένα και αυξάνονται οι ανησυχίες για τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε καθησυχαστικός και διαβεβαίωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα τηρήσει την «υπόσχεση» του προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μερικά μικρά όπλα, κάτι που αναστάτωσε κάποιους από τους ανθρώπους μου και άλλους, αλλά όχι εμένα. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρόεδρος Κιμ θα τηρήσει την υπόσχεση που μου έκανε», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Twitter.

Ο Τραμπ βρίσκεται στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος -η δεύτερη συνάντηση κορυφής του οποίου με τον Κιμ νωρίτερα φέτος κατέληξε σε φιάσκο- μοιάζει να αποδίδει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη διαπροσωπική σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, παρά τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ που ορισμένα από τα στελέχη της κυβέρνησής του χαρακτηρίζουν προκλητικές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει για τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο Τόκιο.

Ο Τραμπ συμπλήρωσε, στο ίδιο tweet, ότι τον έκαναν «να χαμογελάσει» οι πρόσφατες προσβολές που εξακόντισε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA εναντίον του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και δυνητικού αντίπαλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Το πρακτορείο χαρακτήρισε «ηλίθιο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης» τον πολιτικό των Δημοκρατικών. «Ίσως αυτό να ήταν μήνυμα προς εμένα», ανέφερε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Μπάιντεν με το παρατσούκλι «άνθρωπος του βάλτου» («Swampman») και πληκτρολογώντας λάθος το επώνυμό του.

Το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου περί «εμπιστοσύνης» ακολουθεί τη δήλωση που έκανε χθες ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, με την οποία χαρακτήρισε παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις πρόσφατες οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News