Κόσμος

Ο δρόμος του θανάτου: Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο

Δείτε φωτογραφίες που «κόβουν» την ανάσα

Εκατοντάδες είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί από αυτούς μάλιστα βρίσκονται και στην Ελλάδα. Ωστόσο ο δρόμος του θανάτου, όπως είναι γνωστούς από τις πολλές τραγωδίες που έχουν γίνει σ’ αυτόν, είναι στη Βολιβία.

Σύμφωνα με το usay.gr, ο δρόμος του North Yungas είναι 43 χιλιομέτρων και η διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη λόγω της ομίχλης, των κατολισθήσεων που σημειώνονται, τον απότομων στροφών με τη μεγάλη κλίση, αλλά και τον γκρεμό των 610 μέτρων που βρίσκεται από κάτω.

Ο δρόμος δεν είναι πιο πλατύς από 3 μέτρα και οι σταυροί είναι αμέτρητοι σε όλη τη διαδρομή θυμίζοντας στους οδηγούς ότι είναι ουκ ολίγοι εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους εκεί.

Μάλιστα, μέχρι το 1994 που ο δρόμος μπήκε σε ένα δρόμο εκσυγχρονισμού, σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 300 οδηγοί το χρόνο.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δρόμος συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz, με την πόλη Coroico και είναι περιτριγυρισμένος από ένα τρομακτικό ορεινό τοπίο. Πολλοί έμποροι τον χρησιμοποιούν για να κόψουν δρόμο και πιέζουν φορτηγά και λεωφορεία να κάνουν την επικίνδυνη διαδρομή. Οι ατελείωτες στροφές όμως οδήγησαν πολλούς από αυτούς στον θάνατο.

Σχόλια