Σρι Λάνκα: Προειδοποίηση για επιθέσεις από ισλαμιστές μεταμφιεσμένους με στρατιωτικές στολές

Κόσμος
Σρι Λάνκα: Προειδοποίηση για επιθέσεις από ισλαμιστές μεταμφιεσμένους με στρατιωτικές στολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισλαμιστές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις την Κυριακή ή σήμερα σε πέντε τοποθεσίες

Τρέμουν το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων οι αρχές της Σρι Λάνκα, με τους αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας να προειδοποιούν πως οι ισλαμιστές που «κρύβονται» πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις καμικάζι την ημέρα του Πάσχα, ετοιμάζουν και νέες επιθέσεις με βαν και βομβιστές μεταμφιεσμένους με στρατιωτικές στολές.

«Μπορεί να υπάρξει άλλο ένα κύμα επιθέσεων», ανέφερε σε επιστολή του προς βουλευτές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, την οποία είδε σήμερα το Ρόιτερ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπουργικής Ασφαλείας (MSD), μιας μονάδας της αστυνομίας.

«Η σχετική πληροφορία αναφέρει περαιτέρω πως στις επιθέσεις μπορεί να συμμετάσχουν πρόσωπα ντυμένα με στρατιωτικές στολές που θα χρησιμοποιήσουν ένα βαν», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι ισλαμιστές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις χθες, Κυριακή, ή σήμερα σε πέντε τοποθεσίες.

Την Κυριακή δε σημειώθηκαν επιθέσεις και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλη τη Σρι Λάνκα. Πολυάριθμοι ύποπτοι ως ισλαμιστές έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου σε ξενοδοχεία και εκκλησίες που στοίχισαν τη ζωή σε 250 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 40 ξένοι υπήκοοι.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ήρε την απαγόρευση της κυκλοφορίας την περασμένη νύκτα για πρώτη φορά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, όμως στην πρωτεύουσα Κολόμπο η αστυνομία πραγματοποίησε τυχαίους σωματικούς ελέγχους και έρευνες.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ένας από τους νέους στόχους βρίσκεται στην Μπατικαλόα, μια πόλη στην ανατολική ακτή όπου 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας καμικάζι επιτέθηκε σε εκκλησία. Δεν αναφέρθηκε ποιοι είναι οι άλλοι στόχοι.

Δύο υπουργοί και δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν στο Reuters πως έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία γι’ αυτόν τον τελευταίο συναγερμό ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News