Χιλιάδες προσκυνητές για την τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος
Χιλιάδες προσκυνητές για την τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης

Mε κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα από τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο. Στα Ιεροσόλυμα ταξίδεψαν προσκυνητές από όλο τον κόσμο, προκειμένου να βιώσουν από κοντά το μεγάλο γεγονός.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πατριάρχης στον μεγάλο αριθμό προσκυνητών που επισκέπτονται τα Ιεροσόλυμα. «Έχουμε μεγάλη συρροή προσκυνητών όσο ποτέ άλλοτε, όχι μόνο σε εορτές αλλά σε καθημερινή βάση. Έχουμε μεγάλη προσέλευση από τη Διασπορά. Ο κόσμος αρχίζει και αντιλαμβάνεται. Έρχομαι σε καθημερινή επαφή με προσκυνητές και καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει μια εσωτερική ανάγκη, ειδικά όταν βλέπετε η ασθένεια να μεταβάλλεται σε υγεία» παρατήρησε ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ'.

«Δεν επηρεάζουν. Τουναντίον» απάντησε ο Πατριάρχης ερωτηθείς για τις φωνές αμφισβήτησης του Αγίου Φωτός.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε σύμφωνα με το ΑΕΠ-ΜΠΕ στην τιμή και την ευλογία για την ελληνική αντιπροσωπία που παρίσταται στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχικό Ναό της Αναστάσεως. Αναφέρθηκε επίσης στον σεβασμό και στην αφοσίωση όλων των ορθοδόξων, αλλά ιδιαίτερα του ελληνικού λαού, στον αρχαιότερο θεσμό της Εκκλησίας, που είναι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως είπε, «στο οποίο προσβλέπουμε ως την Εκκλησία των Αγίων Τόπων και της εναθρώπισης του Χριστού». Υπογράμμισε την ολόθυμη και σταθερή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μνημόνευσε το εξαιρετικό έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή την ανακαίνιση και αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου. Τέλος, επισήμανε τη σημασία που έχει η ανακαίνιση του Πανάγιου Τάφου όχι απλώς για τον ορθόδοξο κόσμο, αλλά για το σύνολο της χριστιανοσύνης.

Μετά τη λήξη της τελετής, η επίσημη αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16.45 και να αφιχθεί στις 18.30 στην Αθήνα και από εκεί να ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News