Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη κοντά σε εκκλησία - Τουλάχιστον 290 οι νεκροί

Κόσμος
Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη κοντά σε εκκλησία - Τουλάχιστον 290 οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως πίσω από τη σφαγή κρύβεται ισλαμική οργάνωση

Ολοένα και περισσότερες εκρήξεις σημειώνονται στη Σρι Λάνκα από χτες, Κυριακή, καθώς σήμερα σημειώθηκε νέα έκρηξη σε φορτηγάκι κοντά σε εκκλησία στο Κολόμπο, εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η έκρηξη έγινε την ώρα που πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν έναν μηχανισμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Το φορτηγάκι εξερράγη όταν η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών της ειδικής δύναμης STF και η Πολεμική Αεροπορία προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τη βόμβα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμοι προς το παρόν για σχόλια.

Πάντως, ο αριθμός των νεκρών προκαλεί τρόμο… Οι αρχές στη Σρι Λάνκα ήραν σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλει μετά τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 290 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 500 και πλέον μέσα σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία το πρωί της Κυριακής του Πάσχα για τους καθολικούς.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις σε δύο εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία στο Κολόμπο και κοντά στην πρωτεύουσα της κατά πλειονότητα βουδιστικής χώρας, καθώς και σε μια τρίτη εκκλησία στη βορειοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, στην Μπατικαλόα. Όμως, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι μία τοπική ισλαμική οργάνωση, το National Thowheeth Jama'ath (NTJ), βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες οργανώσεις.

Εδώ και δέκα ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι το ισλαμιστικό κίνημα ετοίμαζε επιθέσεις κατά εκκλησιών και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι οι επιθέσεις θα πυροδοτήσουν αναζωπύρωση της θρησκευτικής και εθνοτικής βίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News