Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νικητής των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Κόσμος
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νικητής των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του CHP Μουχαρέμ Ερκέκ απάντησε ότι δεν υπάρχουν «σαφή έγγραφα, πληροφορίες ή στοιχεία στην προσφυγή του AKP που να στηρίζουν το ενδεχόμενο μιας ακύρωσης» των εκλογών

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου ανακηρύχθηκε νικητής στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης από την επίσημη εκλογική αρχή της χώρας, που του παρέδωσε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανακαταμέτρησης των ψήφων, την εντολή ανάληψης καθηκόντων δημάρχου, έγινε γνωστό από το κόμμα του.

Ο Ιμάμογλου παρέλαβε το σχετικό έγγραφο από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), παρά την προσφυγή που κατέθεσε χθες το κόμμα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αξιώνοντας τη διεξαγωγή νέων εκλογών, με το επιχείρημα ότι η εκλογική αναμέτρηση της 31ης Μαρτίου σημαδεύτηκε από «παρατυπίες».

Τον υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP υποδέχθηκαν με επευφημίες και χειροκροτήματα δεκάδες οπαδοί του, μόλις αφίχθη στα γραφεία της YSK, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου παρέλαβε την εντολή. Όλοι μαζί θα πάμε (κατόπιν) στην έδρα της δημαρχίας» είπε προς το πλήθος ο βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ενγκίν Αλτάι.

Σύμφωνα με το CHP, η τελετή παράδοσης παραλαβής θα διεξαχθεί στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ήλεγχαν τα τελευταία 25 χρόνια βουλευτές του ισλαμιστικού κινήματος.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλαϊάντα Πέμπε, μια φοιτήτρια αρχιτεκτονικής ηλικίας 25 ετών, που υποστηρίζει το CHP.

«Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα ξεκινούσε ποτέ τη θητεία του».

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατέθεσε χθες προσφυγή ζητώντας τη διεξαγωγή νέων εκλογών στον δήμο της Κωνσταντινούπολης. Το AKP επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή «τρεις βαλίτσες γεμάτες από έγγραφα» που αποδεικνύουν τις κατηγορίες περί «παρατυπιών».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του CHP Μουχαρέμ Ερκέκ απάντησε ότι δεν υπάρχουν «σαφή έγγραφα, πληροφορίες ή στοιχεία στην προσφυγή του AKP που να στηρίζουν το ενδεχόμενο μιας ακύρωσης» των εκλογών.

«Δεν υπάρχει καμία νόμιμη αιτιολογία. Χρησιμοποιείτε το δικαίωμά σας (για προσφυγή) για να πλήξετε τη βούληση της Κωνσταντινούπολης» υπογράμμισε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News