Συναγερμός σε 20 σχολεία των ΗΠΑ - Φόβοι για οπλισμένη γυναίκα

Κόσμος
Συναγερμός σε 20 σχολεία των ΗΠΑ - Φόβοι για οπλισμένη γυναίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμος για να μην αναβιώσουν μία τραγωδία όπως εκείνη του 1999 στο Λύκειο Κόλουμπαϊν

Μια «οπλισμένη» γυναίκα που «διατύπωσε απειλές» ψάχνουν οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ και γι’ αυτό το λόγο έθεσαν σε συναγερμό 20 σχολεία στο Κολοράντο.

Μεταξύ αυτών των είκοσι είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, και το Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν. Το περιστατικό αυτό, δίχως αμφιβολία, κάνει την ανησυχία ακόμα μεγαλύτερη για μαθητές, γονείς κα ιεκπαιδευτικούς.

Το FBI και οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του πληθυσμού για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη την Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία 18χρονη που συνιστά μια «πιθανώς αξιόπιστη απειλή», «είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη», γράφει στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον, κοντά στην πόλη του Ντένβερ.

Οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν την Τρίτη στον χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, όπως ανακοίνωσαν επίσης οι σχολικές αρχές.

«Όλοι οι μαθητές και τα σχολικά ιδρύματα είναι ασφαλή. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά», έγραψε το απόγευμα στο Twitter η Jeffco Public Schools, ανακοινώνοντας παράλληλα μια ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της περιοχής.

Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, την οποία επικαλέστηκε το CNN, δεν απέκλεισε την υπόθεση να υπάρχει κάποια σχέση με το Λύκειο Κόλουμπαϊν.

«Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κόλουμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η εκπρόσωπος Τζένι Φάλτον.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στην βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθιά την αμερικανική κοινωνία.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News