Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Αυτό είναι το νέο, κολοσσιαίο αεροδρόμιο που «κόβει» την ανάσα

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το νέο αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης

Μία τεράστια επιχείρηση… μετακόμισης στήθηκε για το νέο, κολοσσιαίο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Μόλις 45 ώρες χρειάστηκαν προκειμένου να γίνει η μεταφορά της πελώριας εγκατάστασης και όλα όσα χρειάστηκε να μεταφερθούν στις νέες αυτές εγκαταστάσεις που αποτελούν έναν αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό άθλο.

Οι τουρκικές αρχές χαρακτήρισαν τη διαδικασία αυτή «πρωτοφανή σε όγκο και ταχύτητα», σύμφωνα με το cnn.gr.

«Αυτό δεν είναι απλώς ένα αεροδρόμιο. Είναι ένα μνημείο θριάμβου»: Μ’ αυτές τις λέξεις περιγράφουν οι αφίσες στους τερματικούς σταθμούς τον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης.

Σε λιγότερο από δύο ημέρες, μία «στρατιά» εργαζομένων κλήθηκαν να μεταφέρουν πάνω από 10.000 αντικείμενα βάρους άνω των 47.300 τόνων, από αεροσκάφη και ελκυστήρες αεροπλάνων έως εύθραυστους αισθητήρες ασφαλείας, στις νέες, δαιδαλώδεις εγκαταστάσεις, 30 χιλιόμετρα βορείως του Ατατούρκ, στη Μαύρη Θάλασσα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αποχαιρετήσω ως τους τελευταίους επιβάτες εμπορικής πτήσης από το αεροδρόμιο Ατατούρκ», είπε ο υπουργός Μεταφορών, Μεχμέτ Τουρχάν λίγες στιγμές πριν την απογείωση του αεροσκάφους, στις 2.44 το πρωί, προσθέτοντας: «Κατά την επιστροφή σας θα προσγειωθείτε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ένα μνημείο θριάμβου, το μεγαλύτερο του κόσμου».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια