8χρονος άστεγος Νιγηριανός πρωταθλητής στο σκάκι

Κόσμος
8χρονος άστεγος Νιγηριανός πρωταθλητής στο σκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Tanitoluwa Adewumi από τη Νιγηρία που κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Νέας Υόρκης, ζούσε σε άσυλο αστέγων  

Κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 73 παιδιά, ενώ ασχολείται με το σκάκι μόνο 12 μήνες. Ο μικρός Tani από τη Νιγηρία μαζί με την οικογένειά του, έφυγε από τη χώρα του, πριν από λίγα χρόνια και ζούσε σε κέντρο αστέγων στη Νέα Υόρκη.

Ο Tani με την οικογένειά του είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα τους φοβούμενοι ότι λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, θα γίνουν στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Boko Ηaram.

Ο 8χρονος άστεγος πρόσφυγας από την Νιγηρία, έκανε ρουά ματ κερδίζοντας την τρίτη θέση στο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού της Νέας Υόρκης και έτσι κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Σκακιού της Νέας Υόρκης.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου, ο Tani έχει δύο όνειρα: Να γίνει ο πιο νέος πρωταθλητής του κόσμου στο σκάκι και να καταφέρει να κερδίσει για την οικογένεια του μόνιμη άδεια παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η σκακιστική επιτυχία του Tani έφερε πολλές δωρεές ώστε η οικογένεια μπόρεσε να νοικιάσει το πρώτο της σπίτι. Μάλιστα η σκακιστική λέσχη αναγνώρισε το ταλέντο του και γνωρίζοντας την κατάσταση, τον δέχτηκε χωρίς χρήματα.

Φέτος διαγωνίστηκε στην κατηγορία του καταφέρνοντας να νικήσει 73 παιδιά, πολλά από τα οποία ασχολούνται εντατικά με το σκάκι, παρακολουθώντας μέχρι και ιδιαίτερα μαθήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το doctv.gr είναι ο πρώτος διαγωνιζόμενος που κέρδισε ποτέ ένα κρατικό πρωτάθλημα με την πρώτη προσπάθεια. Η βαθμολογία του ήταν 1.587, δηλαδή περίπου το μισό από αυτήν που έχει καταφέρει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Η σκακιστική επιτυχία του Tani έφερε πολλές δωρεές ώστε η οικογένεια μπόρεσε να νοικιάσει το πρώτο της σπίτι - κι ελπίζουν να είναι μόνιμο καθώς ακρόαση για την άδεια παραμονής τους θα γίνει τον Αύγουστο.

Ο Tani θα διαγωνιστεί ξανά τον Μάιο για τον τίτλο του πρωταθλητή σκακιού σε ολόκληρες της ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News