Στο σκοτάδι μνημεία σε όλο τον κόσμο την «Ώρα της Γης»

Κόσμος
Στο σκοτάδι μνημεία σε όλο τον κόσμο την «Ώρα της Γης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος καλούνται να στείλουν πολίτες όλου του κόσμου σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα - Το 2019 η «Ώρα της Γης» θα λάβει χώρα από τις 20:30 έως τις 21:30 της 30ης Μαρτίου

Στο σκοτάδι θα βυθιστούν το Σάββατο 30 Μαρτίου εκατοντάδες πόλεις, καθώς και εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας της Γης», με στόχο την κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου η προστασία της φύσης, όπου οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής.

Το Σάββατο λοιπόν, στις 20.30 ώρα Ελλάδας, πολλά κτήρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ έως την ‘Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο. Στο σκοτάδι θα βυθιστεί και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο αυτό, το WWF καλεί τους ενδιαφερόμενους να ανταλλάξουν απόψεις για το τι σημαίνει για αυτούς η φύση στις ειδικές ιστοσελίδες wwf.gr/earthhour/ και connect2earth.org και αναφέρει στη σελίδα της:

Στη φετινή Ώρα τη Γης, στις 30 Μαρτίου, συνδέσου ξανά με τη φύση!

Νιώθεις συνεχώς ότι χάνεις τη σύνδεσή σου με τη φύση; Γίνε κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος και βρες τη ξανά. Συνδέσου μαζί μας και πάρε μέρος στην Ώρα της Γης για να σώσουμε τη ζωή του πλανήτη που απειλείται!

Είμαστε κομμάτι της φύσης κι όμως - έστω κι άθελά μας - απομακρυνόμαστε από αυτήν και την «πληγώνουμε» καθημερινά με τον τρόπο ζωής μας. Πληγώνουμε δηλαδή τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία: Η γενιά μας είναι η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Ας την εκμεταλλευτούμε κάθε μέρα, μέσα από απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά όσα μας συνδέουν και να βρούμε τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για την ίδια τη ζωή.

Φέτος στην Ώρα της Γης, έλα να συνδεθούμε όλοι μαζί με τη φύση για μία ώρα αλλά και… για πάντα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News