Κόσμος

Λήξη συναγερμού στη Γερμανία για τα Δημαρχεία που εκκενώθηκαν

Πληροφορία για βόμβα είχαν δεχτεί νωρίτερα μέσα στη μέρα

Τέλος αγωνίας για τη Γερμανία και τα έξι Δημαρχεία που νωρίτερα δέχτηκαν απειλή για βόμβα με αποτέλεσμα να εκκενωθούν και τις αστυνομικές αρχές να ψάχνουν να βρουν τόσο τους δράστες όσο και το αν ισχύει αυτή η πληροφορία.

Όμως αργά το μεσημέρι, ο συναγερμός έληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στα Δημαρχεία του Άουγκσμπουργκ, του Γκέτινγκεν, του Καϊζερσλάουτερν, του Κέμνιτς, του Νόινκίρχεν και του Ρέντσμπουργκ είχαν σταλεί ήδη από τη νύχτα ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία γινόταν λόγος για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κτίρια. Τα Δημαρχεία εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Άουγκσμπουργκ, χρειάστηκε να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή, καθώς από το ίδιο σημείο περνά η γραμμή του τραμ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες και σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Οι αστυνομικές αρχές δεν ήταν ωστόσο ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν εάν και οι σημερινές απειλές προέρχονται από τις ίδιες ομάδες.

Σχόλια