Κόσμος

Brexit: Νομικό «κενό» για 3 εκατομμύρια Ευρωπαίους

Προβλήματα μετά τον περιορισμό της μετανάστευσης

Προβλήματα στην ελευθερία μετακίνησης, τη στέγαση, αλλά και τα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλειας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περίπου 3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, που ζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει της νομοθεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό της μετανάστευσης μετά το Brexit.

Βρετανική κοινοβουλευτική έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα προστατευτούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης, την οποία συνέταξε η μεικτή επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα (JCHR), περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ευρωπαίοι που ζουν στη Βρετανία θα βρεθούν μετά το Brexit σε νομικό «κένο».  

To βρετανικό κοινοβούλιο πήρε τον έλεγχο των εξελίξεων

Η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας προέρχονται τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων, εκτιμά ότι τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει να προστατευθούν από πρωτογενή νομοθεσία και όχι από θεσμικά όργανα, τα οποία θα εγκριθούν από το κοινοβούλιο σε ύστερο χρόνο. 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια