Μακελειό στη Ν. Ζηλανδία: Η αστυνομικός που έβαλε μαντίλα στις κηδείες & έγινε viral

Κόσμος
Μακελειό στη Ν. Ζηλανδία: Η αστυνομικός που έβαλε μαντίλα στις κηδείες & έγινε viral

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες και στα θύματα, η 24χρονη προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση

Μία απλή κίνηση ως ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες όλων των θυμάτων από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, ήταν αρκετή για να γίνει viral και να συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Μία αστυνομικός, η 24χρονη Μισέλ Έβανς, είχε υπηρεσία την Πέμπτη στο νεκροταφείο όπου έγιναν οι πρώτες κηδείες των ανθρώπων που «έφυγαν» από το όπλο του νεοναζί Μπρέντον Τάραντ στις 15 Μαρτίου.

Η γυναίκα κρατούσε ένα ημιαυτόματο όπλο, φόρεσε μαύρη μαντίλα και τοποθέτησε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο αλεξίσφαιρο γιλέκο της. Μ’ αυτό τον τρόπο, εξέφρασε αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους μετανάστες της Νέας Ζηλανδίας οι οποίοι εκείνη τη μέρα αποχαιρετούσαν με πόνο ψυχής τους ανθρώπους τους.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Βίνσεντ Γου, φωτογράφο του Associated Press, έγινε αμέσως viral.

Μάλιστα, η ανατριχιαστική αυτή εικόνα έκανε τόσο γρήγορα το γύρο του κόσμου που εκατοντάδες γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία, χρησιμοποιώντας το hashtag #HeadscarfforHarmony, ανέβασαν φωτογραφίες με μαντίλα παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μουσουλμάνες.

Να σημειωθεί πως την ημέρα του τελευταίου «αντίο», ο αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα στην 24χρονη έβγαλε το καπέλο του ως ένδειξη σεβασμού προς τις οικογένειες και τα θύματα.

(Με πληροφορίες από protothema.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News