Ιταλία: Οδηγός πυρπόλησε λεωφορείο γεμάτο παιδιά

Κόσμος
Ιταλία: Οδηγός πυρπόλησε λεωφορείο γεμάτο παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε όπως όλα δείχνουν, για τους θανάτους μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά, αφού ο οδηγός του το πυρπόλησε, στα περίχωρα του Μιλάνου, σήμερα, σε μια διαμαρτυρία, όπως όλα δείχνουν, για τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

Όλα τα παιδιά κατάφεραν να βγουν σώα, προτού επεκταθεί η φωτιά στο λεωφορείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός είναι ένας Ιταλός με καταγωγή από τη Σενεγάλη.

«Εκείνος φώναζε "Σταματήστε τους θανάτους στη θάλασσα, θα διαπράξω μακελειό" περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μάρκο Παλμιέρι, επικαλούμενος τις δηλώσεις του οδηγού στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιταλικούς ενημερωτικούς ιστότοπους διακρίνεται ο οδηγός να ρίχνει το λεωφορείο πάνω σε άλλα αυτοκίνητα σε έναν επαρχιακό αυτοκινητόδρομο προτού το βαρύ όχημα πιάσει φωτιά. Παιδιά τρέχουν μακριά από το λεωφορείο ουρλιάζοντας.

Ένα από τα παιδιά είπε σε δημοσιογράφους ότι ο οδηγός απείλησε να τα περιλούσει με βενζίνη και να τους βάλει φωτιά. Κάποια από τα παιδιά πήραν την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να βγάλει όλους τους επιβαίνοντες σώους.

Ο Παλμιέρι σημείωσε ότι ορισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους, διότι είχαν μώλωπες ή βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, κανείς, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπολογίζει ότι περίπου 2.297 πρόσφυγες και μετανάστες πνίγηκαν ή χάθηκαν στη Μεσόγειο τα 2018, προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News