Φάλαινα κατάπιε πάνω από 40 κιλά πλαστικές σακούλες - Πέθανε από γαστρικό σοκ

Κόσμος
Φάλαινα κατάπιε πάνω από 40 κιλά πλαστικές σακούλες - Πέθανε από γαστρικό σοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Φιλιππίνες οι εθελοντές που έκαναν νεκροψία στη φάλαινα, δήλωσαν αηδιασμένοι

Δεν είναι απλά σοκαριστικές οι εικόνες, είναι και αποτρόπαιο το περιστατικό που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες και αποτυπώνει το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης η οποία μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, μία φάλαινα ξεβράστηκε στις ακτές των Φιλιππίνων. Μέσα στο στομάχι της βρέθηκαν παραπάνω από 40 κιλά πλαστικές σακούλες και το άτυχο ζώο πέθανε τελικά από γαστρικό σοκ εξαιτίας όσων είχε καταπιεί.

Υδροβιολόγοι και εθελοντές από το Μουσείο D’ Bone Collector στο νησί Μιντανάο της χώρας, οι οποίοι πραγματοποίησαν νεκροτομή στη φάλαινα, δήλωσαν σοκαρισμένοι από τα ευρήματά τους. Μέσα στο στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε το Σάββατο βρέθηκαν περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες, ανάμεσά τους και «16 σακούλες από ρύζι, 4 σακούλες από μπανάνες και αρκετές σακούλες για ψώνια».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε φάλαινα. Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωεκανούς ως μεγάλες χωματερές», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook.

Η χρήση πλαστικών μιας χρήσης είναι ανεξέλεγκτη στη νοτιοανατολική Ασία. Μια έκθεση του 2017 της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας αναφέρει ότι η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ ρίχνουν στον ωκεανό περισσότερα πλαστικά σε σχέση με ό,τι όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τον περασμένο Ιούνιο μια φάλαινα στην Ταϊλάνδη πέθανε αφού είχε καταπιεί περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες βάρους συνολικά περίπου 8 κιλών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News