Κόσμος

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: Έλληνας, σύμβουλος του ΕΣΔΑΚ, σώθηκε από θαύμα γιατί έχασε την πτήση

Ο κ. Μαυρόπουλος θεωρήθηκε μάλιστα ύποπτος λίγο πριν αποκαλυφθεί η τραγωδία

Απίστευτα παιχνίδια παίζει η μοίρα.

Ένας Έλληνας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και σύμβουλος του ΕΣΔΑΚ, επρόκειτο να ταξιδέψει με το μοιραίο αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που συνετρίβη σήμερα το πρωί, όμως τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε και στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαυρόπουλος στον Alpha «Με κράτησαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμα ως “ύποπτο” και δεν επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο της Ethiopian Airlines. Δεν επιβιβάστηκα και σώθηκα. Έχασα όμως γνωστούς που συνεργαζόμασταν στον ΟΗΕ».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας στο κεντρικό δελτίο ότι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιβιβάστηκε ήταν δύο: «Πρώτον, την βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν.

Δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που θα με παραλάμβανε για να με πάει στην πτήση που θα έφευγε, άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει. Αν είχα δώσει τη βαλίτσα μου ή αν με έβρισκε ο υπεύθυνος, εγώ θα έμπαινα στην πτήση. Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω»!

Όπως λέει ο κ. Μαυρόπουλος, «Οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για να φύγω 3 ώρες αργότερα και μου είπαν στην επιβίβαση ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που δεν επιβιβάστηκε στην προηγούμενη πτήση που αγνοείται! Και με κρατήσανε ως πιθανό ύποπτο! Αλλά επειδή είχα τη βαλίτσα μου μαζί δεν υπήρχε κάποια λογική σύνδεση και μετά από μια ψευτο-ανάκριση με άφησαν.».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Μαυρόπουλος στον Alpha:

Το χρονικό της μεγαλύτερης αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία

Ως η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Αιθιοπίας χαρακτηρίζεται πλέον η συντριβή του Boeing 737 της Ethiopian Airlines, καθώς τα σωστικά συνεργεία δε βρήκαν κανένα ίχνος ζωής στην περιοχή Bishoftu όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος.

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε: και οι 157 επιβαίνοντες είναι νεκροί!

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση ΕΤ302, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από τουλάχιστον 30 χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.

Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.

Πάντως, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα, ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Σημειώνεται ότι για το σημερινό τραγικό δυστύχημα, η Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, προχωρά στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους. Η κατασκευάστρια εταιρία Boeing έχει επίσης, εκφράσει την ετοιμότητά της για την παραχώρηση τεχνικής βοήθειας.

Σχόλια