Κόσμος

Eπέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό

Να ετοιμάσουν κινητοποιήσεις προέτρεψε τους πολίτες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Επέστρεψε στο Βενεζουέλα ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της χώρα, Χουάν Γκουαϊδό ο οποίος είχε ανακοινώσει αυτή την απόφασή του νωρίτερα.

Όπως είπε στο αεροδρόμιο που τον περίμενε πλήθος κόσμου, αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Είμαστε εδώ στη Βενεζουέλα και θα συνεχίσουμε την πορεία μας».

Ο Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αναγγείλει την επιστροφή του στο Καράκας σήμερα, έπειτα από μια μίνι-περιοδεία στη Νότια Αμερική, κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν και προειδοποίησε την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να τον «απαγάγει» μόλις αφιχθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Αν (ο Μαδούρο) προσπαθήσει να με απαγάγει, αυτό θα είναι αναμφίβολα ένα από τα τελευταία λάθη που θα διαπράξει», πέταξε ο Γκουαϊδό, που έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα χώρες, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του μέσω ενός ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής.

Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο και πραγματοποίησε την περιοδεία του στη γειτονική Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή και στον Ισημερινό. Πλάι του ήταν η σύζυγός του Φαμπιάνα.

Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανήγγειλε μέσω Twitter την επιστροφή του στο Καράκας, προτρέποντας τους πολίτες να διαδηλώσουν «σε όλη τη χώρα στις 11:00 (σ.σ. στις 17:00 ώρα Ελλάδας)».

Σχόλια