default-image

Η Αυστραλία «κλείνει την πόρτα» στους θύτες ενδοοικογενειακής βίας

Κόσμος
Η Αυστραλία «κλείνει την πόρτα» στους θύτες ενδοοικογενειακής βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία κίνηση - παράδειγμα προς μίμηση

Οι επισκέπτες που έχουν καταδικαστεί για πράξεις βίας με θύματα γυναίκες ή παιδιά είτε θα απελαύνονται ή θα τους απαγορεύεται να εισέρχονται στην Αυστραλία, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικών Υποθέσεων Ντέιβιντ Κόλμαν, καθώς η Καμπέρα κλιμακώνει τα μέτρα που λαμβάνει εναντίον των αλλοδαπών με ποινικό μητρώο.

Ο νέος νόμος, που τίθεται σε εφαρμογή την Πέμπτη, βασίζεται σε προϋπάρχουσα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει να χορηγούνται βίζες σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί να εκτίσουν ποινή φυλάκισης ενός έτους ή βαρύτερη.

«Η Αυστραλία δεν ανέχεται τους θύτες σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας», ξεκαθάρισε ο Κόλμαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Εάν έχετε καταδικαστεί για βίαιο έγκλημα εναντίον γυναικών ή παιδιών, δεν είστε καλοδεχούμενοι σε αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως δεν προϋποτίθεται κάποιος ελάχιστος χρόνος ποινής.

Ήδη, στο παρελθόν, η Καμπέρα είχε αρνηθεί να χορηγήσει βίζα τόσο στον αμερικανό ράπερ Κρις Μπράουν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό το 2009 της συντρόφου του, της ντίβας της ποπ Ριάνας, όσο και στον αστέρα της πυγμαχίας Φλόιντ Μέιγουεδερ, που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News