Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Άρχισαν να σφραγίζουν τα διαβατήρια με το νέο όνομα της χώρας

Η σφραγίδα είναι τρίγλωσση, επίσημη τοπική γλώσσα, αγγλικά και γαλλικά

Όλα αρχίζουν σιγά - σιγά να αλλάζουν, να ανανεώνονται στη γειτονική χώρα που πλέον ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Έτσι λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές άρχισαν να σφραγίζουν τα διαβατήρια των πολιτών στις συνοριακές διόδους της χώρας, με το νέο όνομα του κράτους.

Η σφραγίδα είναι τρίγλωσση -επίσημη τοπική γλώσσα, αγγλικά, γαλλικά- και αναγράφει: «Το παρόν διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» («This passport is property of the REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA»), όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι βάσει των αποφάσεων της Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας, που συστήθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, η έκδοση νέων διαβατηρίων, στα οποία θα αναγράφεται το καινούριο όνομα της χώρας, θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019.

Στο ενδιάμεσο, το υπουργείο Εσωτερικών (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), κατά την έξοδο ή είσοδο στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα θέτει, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια