Κόσμος

Παραμονή της επετείου των Ιμίων και η Άγκυρα απειλεί ξανά

Η Άγκυρα απειλεί και πάλι παραμονή της επετείου των Ιμίων αλλά και λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Μία μέρα πριν από τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την κρίση των Ιμίων και η Τουρκία στέλνει νέα προειδοποίηση προς την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Η Άγκυρα διεμήνυσε πως θα συνεχίσει να προστατεύει τα «δικαιώματα και συμφέροντά» της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από την πεντάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι νέες απειλές έρχονται λίγα μόνο 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το TheCaller.gr, που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας. αναφέρεται: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες». Επίσης επισημαίνει η Άγκυρα: «Είναι απαράδεκτο κάποιες χώρες να «αποφεύγουν να εκδώσουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως απαιτεί το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες».

 

  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια