Κόσμος

Ολοκληρώθηκε η σήραγγα για τη διάσωση του 2χρονου Γιουλέν από το πηγάδι

Με «κομμένη» την ανάσα περιμένει ολόκληρη η Ισπανία τις εξελίξεις

Η αγωνία «χτυπά» κόκκινο για τον 2χρονο Γιουλέν στη νότια Ισπανία, ο οποίος παγιδεύτηκε πριν από δέκα μέρες σε ένα πολύ βαθύ πηγάδι όταν έκανε πικ νικ στην περιοχή μαζί με την οικογένειά του.

Οι διασώστες ολοκλήρωσαν σήμερα τη σήραγγα, απ’ όπου αναμένεται να κατέβει μια ομάδα μεταλλωρύχων κάτω από τη γη, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει το 2χρονο αγοράκι.

Οι αρχές ήλπιζαν ότι θα έφθαναν χθες ή σήμερα στο σημείο, όπου υποθέτουν ότι βρίσκεται ο Γιουλέν, ο οποίος έπεσε την 13η Ιανουαρίου στο πηγάδι με διάμετρο 25 εκατοστών και βάθος άνω των 100 μέτρων, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ωστόσο, χρειάστηκε να προχωρήσουν στη διαπλάτυνση της σήραγγας, την οποία σκάβουν παράλληλα με το πηγάδι, καθώς οι σωλήνες, με τον οποίους θα ασφάλιζαν τα τοιχώματα για να μην καταρρεύσουν, αποδείχθηκαν πολύ μεγάλοι.

Σήμερα το πρωί, ένα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ολοκλήρωσε τις εργασίες διαπλάτυνσης και οι τεχνικοί άρχισαν να τοποθετούν τους σωλήνες, όπως έγινε γνωστό από τον περιφέρεια της Μάλαγας, όπου βρίσκεται το χωριό Τοταλάν, η περιοχή όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα.

Μόλις τοποθετηθούν οι σωλήνες, μεταλλωρύχοι θα κατέβουν στη σήραγγα και κατόπιν θα σκάψουν με τα χέρια τους ένα δεύτερο, οριζόντιο τούνελ τεσσάρων μέτρων, με στόχο να προσεγγίσουν το σημείο του πηγαδιού, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το παιδί.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Γιουλέν έχει εγκλωβιστεί κάτω από έναν σωρό από πέτρες και χώμα, σε βάθος περίπου 70 μέτρων.

Οι αρχές δεν αναφέρουν πότε ακριβώς ελπίζουν ότι θα ολοκληρώσουν την όλη επιχείρηση, καθώς έχουν ήδη συναντήσει πολλά προσκόμματα εξαιτίας της αστάθειας και της υφής του εδάφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια