Βρήκαν τον τάφο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας;

Κόσμος
Βρήκαν τον τάφο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάσημος Αιγύπτιος αρχαιολόγος πιστεύει ότι βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη

Μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη πιστεύει ότι βρίσκεται ο διάσημος αρχαιολόγος και καλύτερος Αιγυπτιολόγος στον κόσμο, Dr Zahi Hawass, καθώς θεωρεί ότι σύντομα θα φέρει στο φως τον χαμένο μέχρι σήμερα τάφο του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ.

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο πριν λίγες μέρες ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο. 

(Ο διακεκριμένος Αιγυπτιολόγος Dr Zahi Hawass)

Tο επίμαχο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος εντοπίστηκε σύμφωνα με το kathimerini.gr με ειδικό ραντάρ, σε μια δαιδαλώδη σήραγγα περίπου 20 μέτρα κάτω από τον ναό του Ταμπουσίρις Μάγκνα.

Πιστεύεται ότι οι δύο βασιλείς της Αιγύπτου έχουν ταφεί μαζί κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο τάφος τους.

To 2008 και το 2009 o διακεκριμένος αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τις αρχαιότητες της χώρας, Ζάχι Χουάς (Zahi Hawass) και η συνεργάτης του, Κάθλιν Μαρτίνεζ (Kathleen Martinez) ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν πολύ σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη του βασιλικού τάφου στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, σε έναν ναό αφιερωμένο στον θεό Όσιρι. Τότε είχαν βρεθεί 27 μούμιες ευγενών ενώ σε νεοτερες ανασκαφές στον ναό βρέθηκαν - εκτός των άλλων - μία προτομή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα -η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.

(Κεντρική φωτογραφία: Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον υποδύθηκαν τους δύο βασιλείς στην ταινία που γυρίστηκε το 1963)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News