Κυκλοφοριακό χάος στη Βαρκελώνη από την απεργία των ταξί

Κόσμος
Κυκλοφοριακό χάος στη Βαρκελώνη από την απεργία των ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτύρονται κατά των εταιρειών VTC, όπως η Uber και η Cabify

Το απόλυτο κομφούζιο επικρατεί στο κέντρο της Βαρκελώνης, καθώς τα ταξί βγήκαν στους δρόμους όχι για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια, αλλά για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεκάδες οδηγοί ξεκίνησαν σήμερα επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ένα νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των εταιρειών VTC, που παρέχουν online υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων.

«Από σήμερα και επ’ αόριστον, οι οδηγοί των ταξί απεργούν καταλαμβάνοντας τη λεωφόρο Gran Via», μια νευραλγική οδική αρτηρία, που διασχίζει τη Βαρκελώνη, σημειώνει η ομοσπονδία Elite Taxi σε ένα δελτίο τύπου.

Από το απόγευμα τοπική ώρα, δεκάδες οχήματα προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος σε αυτήν τη λεωφόρο, στην οποία είχαν κάνει κατάληψη για μία εβδομάδα τον περασμένο Ιούλιο, σε ένα παρόμοιο κίνημα διαμαρτυρίας που επεκτάθηκε κατόπιν και σε άλλες ισπανικές πόλεις.

Η κινητοποίηση ακολουθεί την προαναγγελθείσα απεργία, από τη Δευτέρα, των οδηγών ταξί της Μαδρίτης που διαμαρτύρονται κατά των εταιρειών VTC, όπως η Uber και η Cabify.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News