«Θερίζει» την Ινδία ο Η1Ν1: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί

Κόσμος
«Θερίζει» την Ινδία ο Η1Ν1: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μολυσματικός ιός προκάλεσε το θάνατο 1.100 ανθρώπων πέρυσι

Μέσα σε λιγότερο από 20 μέρες, σαράντα άνθρωποι στην δυτική Ινδία άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας της γρίπης Α (Η1Ν1), όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Μάλιστα, διευκρινίστηκε πως περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τη νόσο κατά τη διάρκεια της ίδια περιόδου, μιλάμε δηλαδή για την περίοδο από την αρχή του έτους έως σήμερα.

Πέρυσι, ο μολυσματικός αυτός ιός που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο προκάλεσε τον θάνατο 1.100 ανθρώπων και προσέβαλε περισσότερους από 15.000 σε όλη την Ινδία.

Στο δυτικό κρατίδιο Ρατζαστάν, που είναι γνωστό στους τουρίστες για τα διάσημα παλάτια των μαχαραγιάδων, «ο συνολικός αριθμός μεταξύ της 1ης και της 17ης Ιανουαρίου των νεκρών είναι 40 και των διαγνωσθέντων 1.036», ανακοίνωσε η υπηρεσία Υγείας της περιοχής αυτής.

Η μετάδοση της γρίπης αυξάνεται τους χειμερινούς μήνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου στο δυτικό και το βόρειο τμήμα της Ινδίας, όπου βρίσκονται το Ρατζαστάν καθώς και η πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Ο ιός προσέβαλε έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας, τον Άμιτ Σαχ, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο αυτήν την εβδομάδα στο Νέο Δελχί.

Οι αρχές του Ρατζαστάν κάλεσαν τους γιατρούς να ζητούν άδεια προτού φύγουν για διακοπές και προβλέπουν τη διεξαγωγή επιχείρησης εντοπισμού των ασθενών που έχουν προσβληθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία για τους ταξιδιώτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News