Στάχτη έγιναν αυτοκίνητα μετά από εκρήξεις στο Ναϊρόμπι

Κόσμος
Στάχτη έγιναν αυτοκίνητα μετά από εκρήξεις στο Ναϊρόμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ξενοδοχειακό συγκρότημα σημειώθηκε η επίθεση

Επίθεση στην πρωτεύουσα της Κένυας στο Ναϊρόμπι όπου «έπεσαν» πυροβολισμοί και σημειώθηκαν εκρήξεις, με τις φωτογραφίες να είναι χαρακτηριστικές.

Αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, με τις φλόγες να καίνε τα οχήματα ανεξέλεγκτα. Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν με πληροφορίες από το Reuters, πλάνα με πυκνό καπνό  πάνω από την περιοχή Westland, στην οποία στεγάζεται το ξενοδοχείο Dusit.

Ένας άνδρας, καλυμμένος με αίματα, βγήκε από το συγκρότημα ενώ φοιτητές εγκατέλειπαν ένα παρακείμενο κτίριο πανεπιστημίου. Τέσσερα ασθενοφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα έφθασαν στο σημείο, ενώ εργαζόμενοι που είχαν εγκαταλείψει το συγκρότημα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι υπήρχαν ακόμα συνάδελφοι τους που κρύβονταν κάτω από τα γραφεία τους.

«Είμαστε υπό επίθεση», δήλωσε στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι Φίλιπ Ντόλο δήλωσε ότι έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το Ρίβερσαϊντ Ντράιβ, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο dusitD2, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι γίνεται ληστεία.

Ωστόσο η αστυνομία δεν αποκλείει μια επίθεση από μαχητές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τσαρλς Οουίνο στον τηλεοπτικό σταθμό Citizen Television. «Πρέπει να πάμε για το ανώτατο συμβάν που μπορεί να λάβει χώρα. Το ανώτατο συμβάν που έχουμε είναι τρομοκρατική (επίθεση)», δήλωσε.

https://twitter.com/KTNKenya/status/1085167006326931456 https://twitter.com/gladysmungaii/status/1085165179904684033
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News