Κόσμος

Τα «κίτρινα γιλέκα» μείωσαν τον τουρισμό στο Παρίσι

Σημειώθηκε μια μείωση 5% έως 10% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο Παρίσι τον Δεκέμβριο

Τους τελευταίους μήνες οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Γαλλίας με… πρωταγωνιστές τα «κίτρινα γιλέκα» επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό της χώρας αφού οι ξένοι τουρίστες επέλεξαν να μην ταξιδέψουν στο Παρίσι.

Σημειώθηκε μια μείωση 5% έως 10% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο Παρίσι τον Δεκέμβριο, ανέφερε σήμερα η Atout France, σύμφωνα με την υπηρεσία προώθησης του γαλλικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Για τους πρώτους μήνες του 2019, οι αεροπορικές κρατήσεις «σημειώνουν μείωση 6,8% τους τρεις ερχόμενους μήνες, Όμως, αν οι διαδηλώσεις σταματήσουν, θα μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε σε μια αύξηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κριστιάν Μαντέλ, γενικός διευθυντής της Atout France, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο Μαντέλ και ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν, υφυπουργός αρμόδιος για τον Τουρισμό στο υπουργείο Εξωτερικών, είχαν σήμερα βιντεοδιάσκεψη με δέκα πρεσβευτές στο εξωτερικό προκειμένου να αποτιμήσουν την επίπτωση, ανάλογα με τη χώρα, του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στις τουριστικές ροές.

«Η κατάσταση διαφέρει πολύ ανάλογα με τη χώρα, αισθανόμαστε κυρίως την ανησυχία των Ασιατών, μιας πελατείας που έχει ανάγκη διασφαλίσεις. Όμως οι ενδείξεις είναι θετικές από την πλευρά των Ευρωπαίων που αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» των τουριστών που επισκέπτονται τη Γαλλία, δήλωσε ο υφυπουργός.

Στη Γαλλία, «ο πιο ισχυρός αντίκτυπος σημειώθηκε τον Δεκέμβριο. Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αυτή η μείωση επιβραδύνεται, και τον Μάρτιο επιστρέφουμε σε μια αύξηση των διεθνών αφίξεων. Θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το σπιράλ της ανάκαμψης», είπε ο Λεμουάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια