Ινδός γκουρού βιαστής σκότωσε το δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη δράση του

Κόσμος
Ινδός γκουρού βιαστής σκότωσε το δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη δράση του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ έχει καταδικαστεί, όμως εξακολουθεί να έχει στην Ινδία πολλούς υποστηρικτές

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση του Ινδού γκουρού που καταδικάστηκε τόσο για βιασμούς όσο και για τη δολοφονία δημοσιογράφου ο οποίος αποκάλυψε τη δράση του.

Πρόκειται για τον 51χρονο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ ο οποίος ασκεί τεράστια επιρροή σε μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Είναι ο πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης αίρεσης Ντέρα Σάσα Σάουντα, η οποία έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο και αυτός καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2017 σε κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό δύο γυναικών. Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ταραχές μεταξύ των υποστηρικτών του και αστυνομικών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι.

Ωστόσο, πλέον ο Σινγκ και τρία μέλη της αίρεσης κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραμ Τσάντερ Σατραπάτι. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι δράστες, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι του, αφού η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News