Κόσμος

Τσαβούσογλου: «Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος, θα έχουμε ατύχημα!»

Με ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας προειδοποιεί ο Τσαβούσογλου την Ελλάδα

Τον κίνδυνο «ατυχήματος» επισείει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρώτη πρόκληση εναντίον της Ελλάδας για το 2019.

Με νέα επίθεσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας «προειδοποιεί» με «ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας και αποκαλεί «κακομαθημένο παιδί» τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Πάνο Καμμένο.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής αναφέρθηκε απαξιωτικά για τον Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον «κακομαθημένο παιδί».

 

«Φιλική προειδοποίηση»

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί”. Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός “έδειξε” και πάλι τον Πάνο Καμμένο και απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η «Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων όσο και στην ανατολική Μεσόγειο». Πρόσθεσε δε πως «στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Σχόλια